Theo Hendriks ’46

Theo is de “peetvader” van de vereniging en fotografeert al ruim 50 jaar zoals hij zelf zegt “grote en kleine mensen in actie”. Fotografie is zijn passie. Zijn grote trots is het fotograferen van zijn kleinkinderen, vooral als ze aan het musiceren zijn op hun harp en modellenfotografie in de studio van de fotoclub. Theo zit ook in de organisatie van de Boerendag en door hem is de link gelegd dat onze fotoclub dit evenement (dat jaarlijks door zo’n 15.000 mensen wordt bezocht) elk jaar weer wordt vastgelegd.

Chris Broeders ’56

Zijn eerste camera kocht hij op 17 jarige leeftijd. Het virus kreeg hem echt te pakken toen hij in 2000 een spiegel-reflex camera aan zijn vrouw kado gaf. Helaas voor zijn vrouw heeft zij deze camera maar weinig vast kunnen houden. Zijn specialisme is modellenfotografie en hij fotografeert voor een aantal modellensites. Chris is huisfotograaf van het Roosendaals Symfonie Orkest, ondernemersvereniging MKB Netwerk Roosendaal en nog een handje vol verenigingen.

Jacqueline Verschueren ’56

Hoe ben je aan fotografie toegekomen vroeg ik haar “ons pa fotografeerde altijd al, ik weet niet beter”, als het gezin op vakantie ging had haar vader pech, de camera was altijd in bezit van Jacqueline en alles wat de gezinsleden tijdens deze vakantie deden werd door haar vastgelegd hetgeen niet altijd met even veel dank werd afgenomen en nu nog steeds, gaat ze met man en kinderen op vakantie dan heeft ze al de bijnaam “jacq-paparazzi”. Het liefst fotografeert Jacqueline in zwart/wit en op urban locaties. Door de combinatie van die twee elementen heeft ze een heel eigen stijl ontwikkeld.

Luc Smink ’62

Vanaf zijn 16de levensjaar loop Luc al met een dikke “spiegelreflex” op zijn buik die hij regelmatig inwisselde voor een vetter exemplaar. Jarenlang maakte hij dia’s (ze liggen nog bij mijn ouders in het schuurtje!). In 2008 maakte Luc de overstap van dia’s in een raampje naar dia’s op het beeldscherm, oftewel Luc ging digitaal. Kort hierna kocht hij er een 2de digitale camera bij omdat de oudste dochter de camera van Luc nogal vaak claimde. Inmiddels heeft dochter weer een andere hobby en in 2015 heeft Luc beide exemplaren ingeruild voor een nieuwe. In dat jaar heeft Luc ook een beginnerscursus gevolgd, hoewel hij toen al jarenlang fotografeerde, en in 2016 een vervolgcursus. De voorkeur van Luc gaat uit naar avondfotografie, skyline en portretten die hij graag maakt in zijn eigen studio in de kelder onder zijn woning. Voor het bewerken van foto’s is Luc aan het experimenteren met Lightroom maar Luc vindt dat hij veel te veel foto’s heeft.

Sandra Smits ’75

Als kind pikte Sandra stiekem de camera van haar moeder. Regelmatig kreeg ze op haar kop want dat was veel te duur, we zaten nog in het tijdperk van de rolletjes… Sandra is al snel overgestapt naar digitaal, veel foto’s maakt ze op vakantie wat ze heel leuk vindt. Naar mate Sandra meer ervaring kreeg werd ze ook steeds vaker gevraagd voor feesten en partijen, dit wordt erg gewaardeerd. Omdat het sporten niet meer ging op het niveau dat Sandra gewend was zocht ze een nadere hobby. Ze maakte veel natuurfoto’s maar altijd op de automatische stand en naarmate ze meer ervaring kreeg merkte dat er meer mogelijk moest zijn. “De foto kwam er niet uit zoals ik wilde” vertelde Sandra tegen mij. Ze wilde meer leren maar wel in de praktijk en niet uit theorieboekjes. Na het bezoek van een expositie van onze fotoclub kwam Sandra met ons in contact en heeft zich aangesloten.

Wim Elbers ’64

Wim fotografeert al heel wat jaren voor de hobby. Vroeger zat hij al in de doka op de middelbare school waar Wim veel zwart-wit foto’s ontwikkelde. Daarna is Wim op dia’s overgestapt. In de loopt der tijd was het fotograferen een beetje “weg gezakt” totdat de digitale fotografie op kwam, hierna pakte Wim zijn hobby weer op. Vooral toen de digitale spiegelreflexcamera beter en betaalbaar werd. Wim heeft niet echt een specialisme en vind vele facetten van fotografie boeiend: sport portret, natuur. Na een fotocursus ZIEN en wat workshops is Wim gaan proberen om in een foto wat te vertellen en de perfecte compositie toe te passen. Dit blijft echter steeds een grote uitdaging. Zijn tegenwoordig veel fotografen bezig met zwart/piet, Wim probeert zijn foto’s steeds vaker in een vierkant te vangen omdat dit een populair formaat op facebook, instagram etc. is. Wim betrapt zich er steeds vaker op dat hij ook fotografeert met zijn mobiel. Dit is het uiteindelijk het enige fototoestel wat je altijd op zak hebt!

José van Lint ’64

Rond haar 25 levensjaar ging José naar het Plitvich Park in het toenmalige Joegoslavië op vakantie. Omda José had vernomen dat daar “wilde dieren” liepen heeft ze een wegwerpcamera gekocht. Na een flink aantal van deze cameraatjes vol geknipt te hebben is ze vrij snel overgestapt op een compact camera en kort daarop haar eerste spiegel refelx. Nog steeds gaat José op zoek naar wilde dieren en kan je haar zomaar ’s morgens rond 4 uur tegenkomen in één van de natuurgebieden rondom Rijsbergen/Breda.

Sjannie Broeders ’58

Besmet door haar partner heeft Sjannie eerst de opleiding visagie gedaan en heeft sinds enige tijd haar eigen camera. Sjannie probeert nog de weg te vinden met alle knoppen op haar camera en is de vaste visagiste van de club bij modellenfotografie.

George Blom

Meer informatie en foto’s van George komen binnenkort.

Marieke Hanegraaf

Meer informatie en foto’s van Marieke komen binnenkort.

Rinus Machielsen ’49

Meer informatie en foto’s van Rinus komen binnenkort.